آخرین اخبار

تردید جدی در دنیا درباره روایت آمریکا از حمله به نفتکش‌ها در دریای عمان

روایت دولت آمریکا از نقش‌آفرینی ایران در ماجرای حمله به دو نفت‌کش در روز پنجشنبه در دریای عمان با تشکیک‌های جدی در دنیا مواجه شده و در اروپا، غیر از انگلیس طرفداری پیدا نکرده است.

اشتراک گذاری
25 خرداد 1398
2418 بازدید
کد مطلب : 9236

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روایت دولت آمریکا از نقش‌آفرینی ایران در ماجرای حمله به دو نفت‌کش در روز پنجشنبه در دریای عمان با تشکیک‌های جدی در دنیا مواجه شده و در اروپا، غیر از انگلیس طرفداری پیدا نکرده است.

منابع خبری پنجشنبه از حمله به ۲ نفتکش در دریای عمان خبر دادند. کشتی «فرانت آلتر» با پرچم جزایر مارشال و کشتی «کوکوکا کاریجس» با پرچم پاناما در حال حرکت بود. نفتکش اول از امارات متحده عربی به‌سوی تایوان و کشتی دوم که مالک آن یک شرکت ژاپنی است از عربستان سعودی به‌سوی سنگاپور در حال حرکت بودند.

منابع آگاه گفته‌اند اولین کشتی ساعت ۸ و ۵۰ دقیقه صبح در فاصله ۲۵مایلی جاسک و دومین کشتی در ساعت ۹ و ۵۰ دقیقه در فاصله ۲۸مایلی جاسک دچار حریق شد. کشتی اول از میانه دچار حریق شد.

بنا به گفته منابع آگاه ۲۳ خدمه کشتی اول و ۲۱ خدمه کشتی دوم خود را به آب انداختند و در نهایت با شناورهای ایرانی به بندر جاسک انتقال یافتند.

دولت آمریکا ساعاتی بعد از این حادثه، همان‌طور که انتظار می‌رفت انگشت اتهام را به‌سمت ایران نشانه گرفت. «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری رسماً ایران را عامل این حادثه معرفی کرد. پامپئو مدعی شد ارزیابی‌های دولت آمریکا بر «داده‌های اطلاعاتی» استوار است. «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا هم چند بار تصریح کرد که حمله به نفتکش‌ها توسط ایران انجام شده است.

علاوه بر این، نیروی دریایی آمریکا پنج‌شنبه‌شب ویدئویی را منتشر و ادعا کرد در ساعت ۴:۱۰ بعدازظهر پنج‌شنبه به‌وقت محلی، یک قایق گشتی ایران به کشتی آسیب‌دیده «کوکو‌کا کاریجس» نزدیک شده و یک «مین عمل‌نکرده را از بدنه این نفتکش‌ جدا کرد».

این روایت، اما به‌شدت مورد تردید واقع شده. «یاتاکا کاتادا»، مالک نفتکش ژاپنی گفته که به‌خلاف روایت آمریکا اصلاً انفجار مین عامل صدمه به این کشتی نبوده و طبق اطلاعاتی که به او رسیده حمله توسط یک «شیء پرنده» صورت گرفته است. او ادعاها درباره هدف قرار گرفتن کشتی‌ها توسط اژدر را هم رد کرد و گفت با توجه به اینکه محل اصابت کاملاً بالای آب است، حمله با اژدر نیز قابل قبول نیست.

روایت آمریکایی‌ها میان کشورهای اروپایی هم به‌غیر از انگلیس مشتری خاصی پیدا نکرده و به‌نظر می‌رسد این بار ادعاهای آمریکا آن‌قدر غیرقابل‌قبول است که از پس اقناع اروپای کاملاً همنوا با آمریکا در اتهام‌پراکنی علیه ایران در مسائل منطقه‌ای هم بر نیامده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + نوزده =